"מחכים לסורקין" היא קומדיה תקופתית סוריאליסטית המתרחשת אי שם באחד מקיבוצי העמק , אי שם באמצע שנות ה-50.
זהו סיפורו של חנוך (עמי סמולרצ'יק), במאי תיאטרון החובבים של הקיבוץ, אשר מצליח לסחוף אחריו את הקיבוץ כולו באהבה ובתשוקה האדירה שלו לתיאטרון. חנוך מדביק בשיגעון שלו את החקלאים הקשוחים להפקות ענק מרובות משתתפים, וכך יוצא שמדי פעם מופיעים על הבמה יותר אנשים מאשר אלו הישובים בקהל. בחמש בבוקר בדרך לחליבה או לחריש בשדה, מתהלכים החברים בשבילי העמק בעודם משננים דיאלוגים מתוך צ'כוב, הנרי החמישי ושיקספייר.
משפחתו הצעירה של חנוך, בנו יוני (איתמר פלג) ואשתו ליבה (מרינה שויף), שותפים ללהט הבמה שלו אך משלמים את מחיר התהילה. האובססיה של חנוך לבמה, שגובה ממנו את מירב האנרגיה, ומותירה אותם לא פעם בגעגועים לדמות אב המשפחה שאבדה בתוך תהליך היצירה.
אבל כל זה לא מספיק לחנוך - הוא רוצה יותר. הבמאי הקטן מהעמק חולם להגיע לעיר הגדולה ולביים הצגה בתיאטרון "אמיתי" - בתיאטרון הלאומי "הבימה". הוא מקווה להגשים את חלומו בעזרת גדול שחקני ישראל, ידידו סורקין (אורי הוכמן), אשר מגיע להתארח בקיבוץ. ביקור זה פותח שרשרת של אירועים מצחיקים והזויים, אינטיגרות ישנות, תככים ואהבות נכזבות כאשר עולם הבדיה והמציאות מתערבבים זה בזה. האם סורקין הגדול יצליח להגשים את חלומו של הבמאי הקטן מהעמק?